wibiya widget

суббота, 25 января 2014 г.

Сад Інни (Merina) з Івано-Франківська

Площа ділянки біля 20 соток. Знаходиться вона біля самої річки (у прибережній зоні). Тому як такого родючого грунту тут не було – самий шутер. Спочатку була завезена жовта глина (20 см), потім родючий грунт (до 30 см, під газоном до 10 см). Де мали бути дерева (плодові і декоративні), викопувались ями. Організацією цих робіт займались батьки (це тривало 10 років).
Захоплення декоративним садом звичайно було не зразу. Планувала, часто змінювала, пересаджувала, мучила ті рослинки – я ж не професіонал, читала звичайно журнали. Спочатку садила тільки однорічники, бо хотіла все і одразу. Потім фанатично збирала декоративні дерева і кущі. Коли вже не було де їх садити, особливо дерева, перейшла на хвойні. А тепер хости і гейхери. Останні із егоїстичних інтересів – щоб менше було роботи, бо площа все-таки велика (хоч багато помагають мені мама і дочка). Погодьтесь, коли вони розростаються, вже ніде рости бур’янам. Зараз сад стало набагато легше доглядати. Однак, нажаль, таким чином, я практично витіснила красиво квітучі багаторічники (флокси,іриси, ромашки, хризантеми та ін.), бо вони потребують набагато більшого догляду, не кажучи про троянди.
В мене є також розарій. Оформлений у регулярному стилі. Посередині кована альтанка. Доріжки навхрест розбивають розарій на чотири боскети, обсаджені самшитом. источник

































0 коммент.:

Отправить комментарий